Novosti iz projekta hobIT: Kurikulum izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo ušao je u testnu fazu u sve tri partnerske škole. 

Kao dio rezultata provedbe projektnih aktivnosti, odnosno razvoja kompetencija i poboljšanja vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u podučavanju poduzetništva i poduzetničkih kompetencija, kreiran je školski Kurikulum za izvannastavnu aktivnost Poduzetništvo namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda. Kurikulum će obuhvatiti fond od 35 sati, a izradili su ga nastavnici sudionici projekta.

O KURIKULUMU:

Kurikulum izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo nadograđuje se na tri domene međupredmetne teme Poduzetništvo (promišljaj poduzetnički, djeluj poduzetnički i ekonomska i financijska pismenost) te ih integrira u strukturu svoje četiri domene:

  1. A) PODUZETNIČKA IDEJA
  2. B) PODUZETNIČKI PROJEKT
  3. C) MARKETING
  4. D) KAPITAL

Ovako razrađene domene potaknut će kod učenika da svoj poduzetni način razmišljanja i djelovanja u svakodnevnome životu i radu definiraju u poduzetničku ideju. Na temelju proaktivnog stava prema svemu što rade i uočavanja prilika učenici će moći svoju poduzetničku ideju uobličiti u poslovni, odnosno poduzetnički projekt. Usvajanjem elementarne ekonomske i financijske pismenosti učenici će steći osnovna znanja i vještine potrebne za razumijevanje i upravljanje marketingom plasmana svoje poduzetničke ideje.  Uključivanje u svijet rada i razvojem svijesti o potrebi cjeloživotnoga učenja, usavršavanja i prilagođavanja potrebama tržišta rada učenici će razvijati sposobnost razumnog preuzimanja rizika za svoj uloženi i dobiveni kapital te će biti sposobni isti iskoristiti za ulaganje u nove ili poboljšanje postojeće poduzetničke ideje.

Kurikulum će uključivati preporuke i nastavni materijali za rad s učenicima sa posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima. Kurikulum je u testnoj fazi u sve tri partnerske škole, a će biti dostupan u digitalnom obliku na mrežnim stranicama uključenih škola.

Kurikulum je dio projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!”

𝑃𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 „𝐸, 𝑏𝑎𝑠̌ ℎ𝑜𝑐́𝑢 𝑏𝑖𝑡𝑖 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑧𝑒𝑡𝑛𝑖𝑘!“ 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑧̌𝑎𝑛 𝑗𝑒 𝑠𝑎 133.396 𝑒𝑢𝑟𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑒 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑠̌𝑘𝑒 𝐼𝑠𝑙𝑎𝑛𝑑𝑎, 𝐿𝑖ℎ𝑡𝑒𝑛𝑠̌𝑡𝑎𝑗𝑛𝑎 𝑖 𝑁𝑜𝑟𝑣𝑒𝑠̌𝑘𝑒 𝑢 𝑜𝑘𝑣𝑖𝑟𝑢 𝐸𝐸𝐴 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑜𝑔 𝑚𝑒ℎ𝑎𝑛𝑖𝑧𝑚𝑎. 𝐶𝑖𝑙𝑗 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡𝑎 𝑗𝑒 𝑢𝑛𝑎𝑝𝑟𝑗𝑒đ𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑢𝑐̌𝑖𝑡𝑒𝑙𝑗𝑎 𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑔𝑖ℎ 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑗𝑛𝑜-𝑜𝑏𝑟𝑎𝑧𝑜𝑣𝑛𝑖ℎ 𝑟𝑎𝑑𝑛𝑖𝑘𝑎 𝑖𝑧 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑢𝑐̌𝑗𝑎 𝑆𝑇𝐸𝑀-𝑎, 𝐼𝐾𝑇-𝑎, 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑧𝑒𝑡𝑛𝑖𝑠̌𝑡𝑣𝑎 𝑖 𝑟𝑎𝑑𝑎 𝑠 𝑢𝑐̌𝑒𝑛𝑖𝑐𝑖𝑚𝑎 𝑠 𝑝𝑜𝑠𝑒𝑏𝑛𝑖𝑚 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑗𝑛𝑜-𝑜𝑏𝑟𝑎𝑧𝑜𝑣𝑛𝑖𝑚 𝑝𝑜𝑡𝑟𝑒𝑏𝑎𝑚𝑎 𝑖 𝑛𝑎𝑑𝑎𝑟𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑢𝑐̌𝑒𝑛𝑖𝑐𝑖𝑚𝑎 𝑢 𝑜𝑠𝑛𝑜𝑣𝑛𝑖𝑚 𝑠̌𝑘𝑜𝑙𝑎𝑚𝑎.