Slavonski Brod- terenska nastav

U utorak, 31. svibnja 2022. godine, učenici razredne nastave u pratnji svojih razrednica, knjižničarke i pedagoginje posjetili su Slavonski Brod.

Po dolasku u Slavonski Brod učenici su razgledavali autobusni i željeznički kolodvor te se upoznali s pojmovima perona i kolosijekom. Nakon obilaska kolodvora, učenici su se uputili u ugodnu šetnju gradskim parkom koji ih je vodio do Trga Ivane Brlić-Mažuranić (Korzo) gdje su se susreli s mnogim likovima (skulpturama) iz djela poznate spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić te su sa zanimanjem poslušali i saznali nove zanimljivosti o njezinom životu i radu. Nezamisliv je dolazak do Korza, a da se ne promatra divna rijeka Sava.

Korak po korak i učenici su stigli do Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić i Gradske knjižnice Slavonski Brod gdje ih je ljubazno ugostila knjižničarka te im omogućila razgledavanje što su djeca rado prihvatila i napravila. Nakon toga slijedilo je razgledavanje poznate Tvrđave, a šećer na kraju terenske nastave bio je slasni sladoled koji je namamio velike osmijehe.

Slika (fotografija) govori više od riječi pa pogledajte kroz fotografije pedagoginje i prezentaciju knjižničarke kako nam je bilo: Terenska nastava Slavonski Brod

 

Tekst: Ivana Šarić