Izvanučionička nastava – Hrvatsko zagorje

U četvrtak, 16. 6. 2022. godine, učenici Osnovne škole „S. S. Kranjčević“ u pratnji svojih razrednica, ravnateljice i pedagoginje uputili su se na dvodnevnu izvanučioničku nastavu Hrvatskim zagorjem.

Sigurnom vožnjom došli smo najprije u Zagreb. Da ništa nije onako kakvim se čini uvjerio nas je Muzej iluzija. Nadalje smo razgledavali glavni grad te se upoznali s mnogim ustanovama i kulturno-povijesnim spomenicima, među ostalim staru gradsku vijećnicu, Trg svetog Marka i Kamenita vrata. Jedan od zagrebačkih simbola, a djeci među zanimljivijima je Kula Lotrščak gdje su učenici s nestrpljenjem čekali hitac s Gričkog topa. Neizostavan dio obilaska Zagreba jesu Zagrebačka katedrala te Trg bana Josipa Jelačića. Svoj put nastavili smo prema Oroslavju u Park znanosti gdje su učenici uz pomoć raznih eksponata upoznali zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Nakon toga slijedio je smještaj u Hotel Matija Gubec te bi se moglo reći i najzabavniji dio – kupanje.

U petak je dio učenika iskoristio vrijeme za kupanje, dok je dio učenika radije šetao idiličnim krajolikom Stubičkih Toplica. Nakon ukusnog ručka i odjavljivanja iz smještaja slijedilo je razgledavanje Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu te Gupčeve lipe. Još jedno predivno mjesto Lijepe Naše je i Krapina gdje su učenici posjetili Muzej krapinskog neandertalca.

U večernjim satima učenici su se puni dojmova i uz malo umora, ali ipak sretni i zadovoljni vratili svojim domovima. Tim putovanjem stavili smo točku na i za ovu školsku godinu.

Tekst: Ivana Šarić

Fotografije: Ivana Kaluđer