SUDJELOVANJE U UNICEFOVOM PROJEKTU „ŠKOLE ZA AFRIKU“

U našoj smo školi obilježili Međunarodni dan Afrike s nekoliko aktivnosti. U petak 21.5. učenici predmetne nastave odmjerili su snage u kvizu znanja o Africi. Kviz je osmislio učitelj geografije u sklopu školskog projekta „Kvizomanija“.

U ponedjeljak 24.5. pod odmorima smo slušali afričku glazbu koju je za nas pripremila učiteljica glazbene kulture. Posebna humanitarna aktivnost bilo je pogađanje težine torte.

Naša kuharica je napravila tortu, a sudionici akcije donirali su 5 kuna kako bi probali pogoditi točnu težinu. Prikupljeni novac uplatit ćemo Unicefu u sklopu projekta „Škole za Afriku“.

Težina torte je bila 3, 83 kg, a najbliže točnom iznosu bio je učenik Mario K. (3,8 kg). Čestitamo Mariju kao pobjedniku koji je osvojio tortu i pobjednicima kviza znanja.

Kako bi prikupili novce organizirati smo dva sajma – online sajam povodom Božića te sajam u školskom dvorištu povodom Uskrsa gdje smo osim ukrasa koje već tradicionalno izrađuju članovi učeničke zadruge „Mravac“ kao novinu ponudili i nadstolnjake i zaštitne maske koje su izradili članovi Varoškog  krojačkog kluba.

Unicefu smo uplatili 900,00 kn na što smo jako ponosni.

Veselimo se idućim aktivnostima jer s projektom nastavljamo i u sljedećoj školskoj godini.

Pedagoginja Ivana Kaluđer, prof.