Dani sigurnijeg interneta

U našoj smo školi prošli tjedan obilježili Dan sigurnijeg interneta, točnije dane sigurnijeg interneta budući da su nam aktivnosti vezane za ovu temu trajale cijeli tjedan.

Svi su razrednici i učitelji informatike posvetili vrijeme pričajući o ovoj važnoj temi. Pedagoginja je napravila poučni pano te provela pedagoške radionice u 7. i 8. razredu. Koristili smo edukativni paket Centra za sigurniji internet sa stranice https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/ te video materijale koje smo dobili od djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova (youtube kanal MUPA RH i policije).

Učenici sve više vremena provode na internetu te je iznimno važno osvijestiti pravila ponašanja na internetu i korisne savjete vezane za sigurniju komunikaciju na internetu.

Učenici osmog razreda naše škole napravili su virtualni plakat sa savjetima za sigurno korištenja interneta koji možete pogledati na sljedećoj poveznici:

http://linoit.com/users/IvanaKaluder2021/canvases/Savjeti%20za%20sigurniji%20internet

Neki od najvažnijih savjeta za učenike su:

1. NEKA TVOJ PROFIL BUDE PRIVATAN

2. DVAPUT PROMISLI, JEDANPUT KLIKNI

3. TVOJA FOTOGRAFIJA – TVOJA PRIVATNOST

4. JESU LI PRIJATELJI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA STVARNO TVOJI PRIJATELJI?

5. UKOLIKO DOBIJEŠ NEPRISTOJAN SADRŽAJ NA INTERNETU, PREPORUČAMO DA POŠILJATELJA PORUKE BLOKIRAŠ I OBRATIŠ SE RODITELJIMA

6. TVOJA JE LOZINKA TVOJ KLJUČ!

(Savjeti preuzeti sa stranice https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/)

Pedagoginja Ivana Kaluđer