“Zašto školarac treba pravilnu prehranu?”

OŠ Luka Botić iz Viškovaca  2. prosinca bila je  organizator zanimljivog online predavanja o prehrani „Zašto školarac treba pravilnu prehranu?“ namijenjenog sedmašima i osmašima i njihovim roditeljima.

Predavanje je održano u aplikaciji Microsoft Teams, a održala ga je magistra nutricionizma Ivana Sović, iz nutricionističkog savjetovališta pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo. Osim organizatora predavanju  su prisustvovale još tri škole, OŠ Drenje, OŠ Đakovački Selci i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš.

 

Cilj predavanja bio je, prije svega, osvijestiti značenje prehrane u našem životu.

Hrana nije  samo izvor energije, već i izvor oblikovanja našeg tijela te pokretač sreće i zadovoljstva, zajedno uz kretanje, dobar san i smijeh, kako je rekla predavačica. Saznali smo što znači uravnotežena prehrana, kako dijelimo namirnice, u kojem omjeru ih unosimo u organizam, ali i kako prepoznati prehrambeni problem, ako on postoji, i kako se suočiti s njim i djelovati na vrijeme.

Brojna pitanja učenika , roditelja i nastavnika u Chatu pokazuju njihovu zainteresiranost i dobro odabranu temu predavanja .Postavljeno je puno korisnih pitanja, pa se tako raspravljalo o negativnom utjecaju gaziranih pića, kako uravnoteženo grickati, zašto ne preskakati obroke ili zašto jesti i masnu hranu.

S obzirom na odlično komuniciranje naše četiri škole koje su sudjelovale u susretu, javila se ideja o budućim zajedničkim online predavanjima o različitim temama pa budite u toku.