Svjetski dan hrane

Povodom Svjetskog dana hrana koji se obilježava 16.listopada učenici trećeg, petog i šestog razreda sudjelovali su na radionicama o hrani. Peti razred je uz pomoć razrednice Vesne Čupić i vjeroučiteljice Željke Brataljenović izrađivao peciva od integralnog brašna a šesti razred je pod vodstvom razrednice Ivane Vladić i uz pomoć naše kuharice Mirele Vaniček naučio kako se pravi fina pita sa sirom i orasima. Treći razred je pravio fine medene kekse. Cilj radionica je bio upoznati učenike sa zdravim namirnicama i potaknuti ih da ih što više uklope u svoju svakodnevnu prehranu. Tako su naučili da na primjer umjesto isključivo bijelog brašna možemo koristiti i integralno a umjesto šećera možemo koristiti med. Pri tome je važno reći da u pripremi hrane trebamo koristiti kvalitetne domaće namirnice kao što su jabuke, med, sir i orasi. Svoje proizvode učenici su podijelili svojim suučenicima iz drugih razreda. Dobar tek!

Vesna Čupić