Projektne aktivnosti naše “MALE – VELIKE” škole

ŠKOLA ZA KREATIVNOST

Ove školske godine naša škola sudjeluje u projektu “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji organizira Udruga Klikeraj iz Osijeka. Projekt se provodi od školske godine 2016./17. zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

U ovogodišnjoj Školi za kreativnost sudjeluje čak 23 osnovne škole s područja istočne Hrvatske. Osnovni cilj projekta je potaknuti kreativnost u školama. Usmjeren je na darovite i maštovite učenike koji će kroz programe radionica učiti kako stvarati ideje, istraživati i učiti. Naši učitelji i stručni suradnici također će učiti i stjecati nova znanja iz psihologije darovitosti i poticanja kreativnosti.
Proteklih godina teme projekta su bile pusti otok i veza, a ove godine naši učenici će se zapitati “Što je to površina?” i pokušati objasniti svoju perspektivu ovog pojma. Zatim će postaviti problem i cilj i krenuti u istraživanje površine. Konačan rezultat našeg rada prezentirat ćemo na dječjoj konferenciji koja će se održati u lipnju u okviru jednodnevnog kampa “Proljetna škola kreativnosti” u Osijeku. Na Proljetnoj školi kreativnosti očekuje nas druženje i upoznavanje s učenicima drugih škola, sudjelovanje u raznolikim radionicama iz područja znanosti, umjetnosti, psihologije, tehnologije i dizajna, te naravno prezentacija naših uradaka.