POVRATAK U ŠKOLU

OBAVIJEST RODITELJIMA

Počinjemo novu Školsku godinu u kojoj moramo povesti računa na očuvanju svog zdravlja i zdravlja svojih ukućana i ljudi u svojoj neposrednoj sredini. Prošli smo iskustvo koje ne želimo ponovit! Stoga Vas sve pozivam da zajedno povedemo računa o što dosljednijem slijeđenju uputa Nacionalnog stožera u cilju očuvanja zdravlja.

Učenicima od ponedjeljak 7. 9 2020. pri ulasku u kombi vozač mjeri temperaturu bez- kontaktnim toplomjerom. Dijete čija je temperatura veća od 37,1 stupanj ne može koristiti uslugu prijevoza, te ne ide u školu. Roditelj je dužan obavijestiti svog obiteljskog liječnika .

Prije ulasku u kombi učenici dobivaju dvije sterilne maske i odmah stavljaju jednu masku. Učenici i roditelji su dužni voditi računa da se maska svaki dan mijenja – uzima se nova maska , a maska koju je dijete nosilo – mora se oprati i glačati i nakon toga opet koristiti.

Molimo roditelje da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ukoliko:

–  imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

– ukoliko im je izrečena mjera samoizolacije

–  imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19

 

Da ne dovode dijete (učenika) u školu ukoliko:

– dijete ima simptome zaraze (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

– ima izrečenu mjeru samoizolacije

– ima saznanja da je zaraženo s COVID-19

 

Sve daljnje upute i preporuke možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Svim učenicima i djelatnicima želim sretan i uspješan početak nove Školske godine!

Vaša ravnateljica: Nataša Šego